Thursday, July 2, 2009

Κυπελλο σαν σημερα



Tελικός Κυπέλλου Ελλάδος 2 Ιουλίου 1961 Το ματς έγινε στην Λεωφόρο με ώρα έναρξης 5 μμ. Αναφέρεται ότι από τις 4 το πέταλο με τα εισιτηρια των 20 δραχμών, παρά τον ήλιο (Ιούλιος, ξαναλέω!) ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Επίσημη παρουσία (ως εάν δεν ανεμένετο!) ο Υπουργός Εμπορικης Ναυτιλίας Ονόματι, Γιώργος Ανδριανόπουλος!
Ο Ολυμπιακός παρέταξε τους: Τσανακτζή, Ρωσίδη, Στεφανακο, Σημαντήρη, Πολυχρονίου, Σπετσέρη, Γκαβέτσο, Κώστα Παπάζογλου, Σιδέρη, Σουρούνη και Ποσειδώνα Ο Πανιώνιος τους Σώχο, Καψή, Παπουλίδη, Χρήστου, Μαυρίδη, Γιαννη και Γιώργο Γιαννακόπουλο, Σαραβάκο, Χάϊτα, Αθανασούλα και Χρονόπουλο.

Το σκορ θα ανοίξει στο 34 ο Κώστας Παπάζογλου μετά διπλή απόκρουση του Σωχου σε κεφαλιά του Σουρούνη και σουτ του σκόρερ. Ο Πανιώνιος θα απαντήσει με δυο δοκαρια -κεφαλιά του Χρονόπουλου και σουτ του Σαραβάκου. Του Θανάση Σαραβάκου, πατέρα του Δημήτρη, που πρόσφατα έφυγε, όπως και ο Στάθης Μαυρίδης, για να τιμάμε και τις σημαίες των αντιπάλων.
Στην επανάληψη, καθαρίζει ο Σιδέρης! Στο 69ο λεπτό Μετά πάσα του Ποσειδωνα ξεφυγε κι εκανε διαγωνιο ξερό σουτ Ακολούθησε το τελικο χτυπημα στο δευτερο λεπτό τον καθυστερησεων Ο τερματοφυλακας Σωχος έκανε λάθος και σε κενη εστία ο Σιδέρης έγραψε το 3-0 Επειδη ο Υπουργός ειχε ..διπλή ιδιότητα (ηταν και Πρόεδρος του Ολυμπιακού!) την απονομή στον Ρωσίδη (που μετα τραυματισμό επαιζε με μπανταρισμένο κεφάλι) έκανε ο Υφυπουργός Προεδρίας Τριανταφυλλάκος Και βέβαια, μετά τους πανηγυρισμούς, παίκτες και φίλαθλοι έδιναν νοερά ραντεβού για ένα ακόμα ματς, μετά δυό μέρες, στο ίδιο γήπεδο. Ηταν βέβαια φιλικό, αλλά η ιστορία έμελλε να το γράψει και να το ..τραγουδήσει περισσότερο από όλους τους τελικούς. Αντίπαλοι, μια ομάδα κι ένας παίκτης από την Βραζιλία. Η ΣΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΛΕ!

1 comment:

  1. Καλησπέρα φίλε Θεόδωρε, η ανάρτηση ξυπνα αναμνήσεις, και όπως θα είδες δεν έχασα καιρό και το ανάρτησα.
    Ευχαριστώ.
    Ε.Μ

    ReplyDelete