Sunday, May 24, 2009

Ο Βλαδίμηρος με τον επίλογο από τα παραμύθια



Σήμερα, ενας ποδοσφαιριστής που πλησιάζει το τέλος της καρριέρας του, παίζοντας στην Σλάβια, γίνεται 36. Τα πιό πολλά μηνύματα, τηλεφωνήματα, αλλά κι ευχές δεν θα είναι από την Πράγα, αλλά από ένα λιμάνι της Αγγλίας.

Ο Βλαντιμιρ Σμίτσερ, "Vladi" χαίδευτικά (και πρακτικά-το "Βλαντιμιρ Šmicer" δεν είναι ο, τι πιό ευκολο να προφερει λιμενεργατης μετα 3 λίτρα ζύθου!) στο Ανφιλντ, πέρασε 6 χρόνια στο Λίβερπουλ, με ενα δυό εξαιρετικά παιχνίδια και περισσότερα μέτρια Δεν θαχε μείνει στην κοκκινη συλλογική (με την διπλή εννοια) μνημη αν δεν υπήρχε το τελευταίο αντίο. Η τελευταία ..υπόκλιση

Τεσσερα χρόνια πριν, ο Σμίτσερ γιόρταζε τα 32α γενέθλιά του σε ένα ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης , ξέροντας ότι το ληγον συμβόλαιό του δεν θα ανανεωθεί Η Λίβερπουλ ήταν στον Τελικό του Τσάμπιονς Ληγκ, αλλά ο ίδιος δεν ηταν στην αρχικη ενδεκάδα.

Την επομένη, στο 23ο λεπτό του Τελικού, με την Μίλαν 1-0 μπροστα στο σκορ, ο Σμίτσερ εκλήθη να αντικαταστησει τον τραυματισθέντα Κιούελ. Δεν ξέρει κανεις αν η μουρμούρα που απλώθηκε στο κοκκινο ημισυ της εξέδρας ήταν γι αυτον που βγαινει, γι αυτόν πουμπαίνει ή για το σκορ Πάντως, μετα 25 λεπτά το σκορ ήταν ..χειρότερο, 0-3!

Στην επανάληψη ο Τζέρραρντ μείωσε σε 1-3 και σήκωσε τα χέρια του στις εξέδρες σαν ναλεγε "Πάμε. Φωνάξτε. Μπορούμε.¨ Δεν ..ενέπνευσε μόνο τους φιλάθλους!

Δυο, μόλις, λεπτά αργότερα ο Σμίτσερ με ενα δεξί σουτ έξω από την περιοχή νικησε τον Ντίντα. Η επαναφορά γινότανε πράξη Μεχρι τοτε, μόνο 9 φορες ειχε σκοραρει με την κοκκινη φανελα Σπάνια θα μπεί ομως ξανά, τόσο σημαντικό γκολ.

Κι οχι μόνο αυτό Μια μικρή λεπτομέρεια ακόμα Στην διαδικασία των πέναλτυ Ολοι θυμούνται τα ηρωϊκα του Ντούντεκ, οπως και τα αλά Γκρόμπελααρ ...καραγκιοζιλίκιά του! Κάποιος , όμως, έπρεπε και να σκοράρει στον άλλο τερματοφύλακα,

Το τελευταίο εύστοχο πέναλτυ, πριν ο Ντούντεκ αποκρούσει το καθοριστικό του Σεφτσένκο, σκόραρε ο ...Σμίτσερ! http://www.youtube.com/watch?v=VEfLpIq_26Q

Happy Birthday Vladi!

No comments:

Post a Comment