Saturday, May 23, 2009

Ο ...νεαρός Πάττον!


Η δραση του στον Β Παγκόσμιο γνωστη Και η ταινια με τον George C Scott (Οσκαρ στον βασικο ρόλο και με αξιοσημείωτη ομοιότητα) ομοίως Αλλά, και η νεανική ισυτορία του Πάττον, μια χαρά ταινία έβγαζε! Γεννημενος το 1885 με τον


προπάππου του Χίου Γουήντον Μέρσερ ήταν στρατηγός στην Αμερικανική επανάσταση και τον ομώνυμο παππού του Τζωρτζ Σμιθ Πάττον ταξίαρχο στον Αμερικανικό Εμφύλιο.
Ο Τζωρτζ Πάττον φοίτησε στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία και ήταν ιδιαίτερα καλός στη φιλοσοφία, στους αρχαίους συγγραφείς και στην νεότερη ιστορία αλλά ταυτόχρονα ήταν τραγικά απαράδεκτος στα μαθηματικά και στις θετικές επιστήμες.


Φοιτησε στη στρατιωτική ακαδημία της Βιρτζίνια και ένα χρόνο μετά μετατέθηκε στην ανώτατη στρατιωτική σχολή του Γουέστ Πόιντ, αποφοίτησε, το 1909 και διορίσθηκε αξιωματικός του ιππικού.
Ο Τζωρτζ Πάττον διακρίθηκε ως αθλητής, μέσα και έξω από τη σχολή. Μάλιστα το 1912 πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης, εκπροσωπώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και το στρατό τους. Αγωνίστηκε στο μοντέρνο πένταθλο και κατέλαβε την Πέμπτη θέση.


Το 1913 φοίτησε στην Γαλλική Σχολή Ιππικού και με την αποφοίτηση του έγραψε ένα εγχειρίδιο για την σωστή χρήση της σπάθης.


Το 1916 η κυβέρνηση των Η.Π.Α. τον διόρισε υπασπιστή του στρατηγού Τζον Τζόζεφ Πέρσινγκ και τον έστειλαν μαζί του στο Μεξικό να καταστείλουν την επανάσταση του Πάντσο Βίλλα. Σε μια μάχη με την ίλη του ιππικού του, ο Πάττον, σκότωσε τον υπασπιστή του Βίλλα, τον Χούλιο Καρντένας. Στο Μεξικό ήρθε σε επαφή με τα μηχανοκίνητα οχήματα του στρατού και τους τρόπους χρήσης τους στο πόλεμο. Για τα κατορθώματα του στο Μεξικό έγινε λοχαγός και στάλθηκε στη Γαλλία ως ο πρώτος διοικητής μιας μονάδας τεθωρακισμένων των αμερικανικών δυνάμεων. Είχε ξεσπάσει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και ο ίδιος τέθηκε στις διαταγές του στρατηγού Πέρσινγκ ξανά. Έλαβε μέρος στη μάχη του Σεν Μιχιέλ, τον Σεπτέμβριο του 1918, στην επίθεση του Μεύση, στην κατάληψη της Αργκόν και τραυματίστηκε δυο φορές. Οι Η.Π.Α. τον παρασημοφόρησαν με το μετάλλιο Διακεκριμένων Υπηρεσιών και τον προήγαγαν σε αντισυνταγματάρχη. Γνωρίζοντας από κοντά τις δυνατότητες των τεθωρακισμένων, κατάλαβε ότι, αυτά ήταν το μελλοντικό όπλο του πολέμου και για αυτό παρακολουθούσε τις εξελίξεις στην τεχνολογία αρμάτων μάχης και αρθρογραφούσε για τον τρόπο χρήσης τους


Προτείνετε πρωταγωνιστή! Πρέπει να μοιαζει φυσιογνωμικά, να ειναι σχετικά νέος (αν πούμε
ότι καλύπτουμε ηλικίες από 15 εως 33-στην λήξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου-ετων)


No comments:

Post a Comment