Tuesday, June 2, 2009

O στράϊκερ και η σεξοβόμβα















Μιά ιστορία από την Τσέλση, στις μέρες με τις φαβορίτες και τους μακρυμάλληδες που φαινονταν βγαλμένοι από τις μπουτικ της Κινγκς Ρόουντ, και την εποχή που το κοσμικό, καλλιτεχνικό και ..αστυνομικό ρεπορτάζ των εφημερίδων ανέφερε ονόματα όπως Οσγκουντ, Χατσινσον, Κουκ, Μακκρέντι, Μπάλντουϊν και Μπονέττι πολύ συχνότερα από το αθλητικό.

Ενα βραδυ του Νοέμβρη του 1972, λοιπόν, το ματς ήταν με την Λέστερ και, παρά την παρουσία του νεαρού Πήτερ Σίλτον στα δοκάρια της, δεν έδειχνε να έχει τα συστατικά για ..πρωτοσέλιδα.

Αλλά... Στο Λονδίνο βρισκόταν και η Ράκελ Γουέλτς! Τότε, πρεμιέρα ενός γουέστερν όπου έκανε την ..πιστολέρο (ιδε και παλαιοτερο φωτοκουϊζ ) το Hannie Caulder Ο τότε Αντιπρόεδρος του συλλόγου Ρίτσαρντ Αττένμπορο (ναι, ο του "Γκάντι") που ήταν ...απλά Σερ (τωρα έχει ..προαχθεί σε Βαρώνο, συν ισόβιο Πρόεδρο της Τσέλση) είχε την φαεινή ιδέα να την προσκαλέσει στο ματς, και τα φλας πήραν φωτιά.

Richard Attenborough, a devoted Chelsea fan, contributed to the aura of glamour now attached to the club. The actor and director invited Raquel Welch to Stamford Bridge and introduced the Hollywood star to the Chelsea striker.

Στάρ της Tσέλση τότε ήταν ο Πήτερ Οσγκουντ Πώς θα αισθανόταν σήμερα ο Ρούνεϋ , φερ' ειπείν, να δει την πόρτα των αποδυτηρίων να ανοίγει, να μπαίνει η Αντζελίνα Ζολί και να τον ασπάζεται! Προσθέσατε ότι η Ρακέλ ενεφανίσθη με t-shirt φέρον την επιγραφή "I scored with Osgood" [το "σκοράρω" χρησιμοποιείται και με άλλη έννοια στο ..φλερτ!] Εάν υποτεθεί ότι κοίταγαν την επιγραφή και όχι το ..περιεχόμενο!

Few things summarise his status as well as a T-shirt worn by Raquel Welch, one of the greatest movie stars of the era. The T-shirt simply said "I scored with Osgood".

Δεν της έφθασε η γνωριμία, αλλά όταν βαρέθηκε (λογικό, μέχρι ΝΒΑ είχε ..φοιτησει η γυναίκα) κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, παράλληλα με την γραμμή του πλαγίου, υπό τας ..ιαχάς του πλήθους "Take them off!" ("Βγάλτα όλα") για να αποχαιρετήσει τον ..ευνοούμενό της, φωνάζοντας "Ου, ου, μπάϊ μπάϊ Οσσι!"

Ηταν διαφημιστικό κόλπο, μόνο; Κατά κάποιες εφημερίδες, ναι

(even though her appearance at Stamford Bridge, claiming to be a supporter, was only a publicity stunt).

Ο Οσγκουντ στην αυτοβιογραφία του (σελίς 106. οργανωμένος, ε; Το έχω-αλλωστε ο Οσγκουντ ηταν ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστης) γράφει πως μόνο το φιλί στο μάγουλο για τους φωτογραφους υπήρξε καθως "δεν ήμουνα κι ο Μπεστ να της πασσάρω το τηλέφωνό μου, ή αν ήμουνα θα μου το είχε δώσει εκείνη"

'It's a true book,' says Osgood. For instance, Raquel Welch? 'She was over promoting a film and Sir Richard Attenborough brought her along and she said she wanted to meet Peter Osgood. Terry O'Neill, who was her photographer, was also my photographer at the time. She was gorgeous, lovely, stunning.' Chelsea’s Peter Osgood even scored with sex siren Raquel Welch, leaving club chairman Brian Mears to admit: “Osgood epitomised Swinging London as much as David Bailey or Paul McCartney.”

Πλην ομως, εχω κι άλλο βιβλίο Το "Kings of the King's Road" όπου αναφέρεται σαφώς, (σελ 114-115) από τον Μπίρτσεναλ, παλιό παίκτη της Τσέλση που έπαιζε στην Λέστερ εκείνη την ημέρα, ότι ενας αμερικανος σωματοφύλακας κάλεσε τον Οσγκουντ κι οποιον φίλο του ηθελε σε ενα πάρτυ της "Μις Ρακέλ" στο Ντόρτσεστερ Ο Οσσι πήρε τον Μπίρτσεναλ μαζί του, σε ένα πάρτυ όπου ηταν επίσης δυό από τους Μπητλς, τρεις από τους Ρόλλινγκ Στόουνς κλπ, κλπ Οι δυό ποδοσφαιριστές έφυγαν το ..μεσημέρι της επομένης, και αν πιστέψουμε τον Μπίρτσεναλ, ο (μακαρίτης, πλέον) Οσγκουντ πέρασε ..θαυμάσια

Ηταν και συνθημα στο Σταμφορντ Μπριτζ τότε "Osgood is good!"
Eικονες: Η αφισα του φιλμ, η Ρακελ Γουελτς ποζαρει με την φανελα της Τσέλση [με το 9 στο σορτσάκι!] και το πιστόλι στην μεση-να μην ξεχναμε και το ..προμόσιον!, τα εξώφυλλα των προαναφερθέντων βιβλίων-ο Οσγκουντ, με το 9, και στα δυό


No comments:

Post a Comment